WrapArt blog

WrapArt autófóliázó műhely hivatalos blogja

Autófóliázás, szabályszerűen!

2018. november 12. 11:37 - artistdekor

autofoliazas_5.jpgMa, Magyarországon, minden autó tuning szigorú szabályokhoz van kötve! Sokan úgy vélik, hogy az autófóliázás, nem minősül autó tuningnak, azonban ez tévedés! Bárhogy is nézzük, az autó maga, valamilyen módon átalakul. Ha figyelembe vesszük a ma érvényes jogszabályokat, akkor tudnunk kell, hogy a "B" oszloptól előre, bizony 70% -os fényáteresztéssel kell rendelkeznie az üvegfelületnek! Ezt a szabályt nem igazán tartják kedvezőnek, hiszen nagyon sok autó már a gyárból kiérkezve, még fólia nélkül 70% alatti fényáteresztéssel rendelkezik. Ami a "B" oszlop mögötti üvegfelületeket illeti, bármilyen fényáteresztéssel rendelkező, minősített fóliával felszerelhető, a kitétel csupán annyi, hogy a gépjármű, mindkét oldalán legyen visszapillantó tükör. Tehát, hogy az első üvegek milyen mértékben fóliázhatóak, nagyban függ attól, hogy az autó üvege gyárilag milyen fényáteresztéssel bír. A hivatalosan felszerelt autófólia minősítési számmal rendelkezik! Ahhoz, hogy forgalmi vizsgán, illetve közúti ellenőrzés kapcsán ne ütközzünk problémába, műbizonylattal kell igazolnunk, hogy valóban a megadott minősítési számmal rendelkező autófólia található az üvegfelületeken! A szakember tehát, aki elvégzi az átalakítást, egy 30 napig érvényes, ideiglenes műbizonylatot biztosít számunkra, majd központilag a Llumar, végleges plasztikkártyát küld ki postai úton! 

Mi ebből a tanulság? Bizzuk az autófóliázást, az autó üveg fóliázást leinformálható szakemberre! Válasszuk a minőségi Llumar fóliát! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wrapart.blog.hu/api/trackback/id/tr6914367733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása